VOLBEAT: Seal The Deal & Let’s Boogie

VOLBEAT
Seal The DEal & Let's Boogie
Universal

Tanskan rock-vientitykki Volbeat ui omalla erehtymättömällä tyylillään äijähevin ja perinnerockin murtoaallokossa. Bändiä on pitkään  moitittu itsensä toistamisesta ja kyllä, Seal The Deal & Let’s Boogie on periaatteessa se sama levy taas kerran uudestaan. Nyt kuitenkin hevitamppaukselle ja kitarasärölle aletaan hiljakseen jättää jäähyväisiä. Köykäisempi soundimaailma ja muun muassa naislaulustemmat ja slide-kitarat saavat, yhdistettynä yhtyeen tuttuun melodiakorvaan, maltillisesti uudistuneen paketin kuulostamaan suorastaan raikkaalta.

Hevimpi ei ole aina hyvempi, ja esimerkiksi Goodbye Foreverin enkelikuoroja tai For Evigtin tanskaksi laulamista kuunnellessa suupielet vetäytyvät väkisinkin tyytyväiseen hymyyn: kehitys on sittenkin mahdollista jopa Radio Rockin soittolistan äijärokkiakteille. Vaikka levyn raskaammissa biiseissä on Danko Jones -fiittausta ja muuta rivakampaa rokkia, tarjottimen raskas anti on tässä tapauksessa myös sen tunkkaisinta antia.

Seal The Deal on tervetullutta uudistumista Volbeatille. Ellei muuta, niin ainakin se näillä soundeilla ja melodioilla vetoaa entistä useampaan kuulijaan. Onko Volbeat tekemässä crossover-loikkaa valtavirtasuosioon?