Levyarvio: Plektrajeesus tykittää lajinsa muotovalioita – Merging Flare on tasavallan parhaiten jemmattu melometallisalaisuus

Merging Flare
Revolt Regime
Ram It Down

Kainuulaislähtöinen Merging Flare on tasavallan parhaiten jemmattu melometallisalaisuus, lähes rikollisen tuntematon nimi muille kuin power metal -intoilijoille. Saksalaistyyppistä poweria, brittiheviä ja pienissä maukkaissa ripauksissa progeakin veivaavan Flaren toisen albumin julkaisua työstettiin pitkät seitsemän vuotta, mutta kuten vanha latteus sanoo, hyvää kannatti odottaa. Loputon hionta ja levylafkan etsintä kannattivat, sillä Revolt Regime on yksi genrensä parhaita levyjä ainakin seitsemään vuoteen.

Paljon ei pieleen mene, kun biisit ovat tarttuvia lajinsa muotovalioita, riffit nokkelia ja sanoitukset vilisevät riemastuttavan pöhköjä kliseitä. Ryhdikäs rytmiryhmä, genrereferenssitasoiset soundit ja laulaja Matias Palm tuovat mieleen alituiseen Gamma Rayn, joskus Running Wildin ja toisinaan Judas Priestin. Kuten genreen kuuluu, stemmoissa ja mullikööreissä piisaa ja koko melodisen purkkakakun kuorruttavat useimmille Beast In Blackista tutumman plektrajeesus Kasperi Heikkisen otelautailotulitus sekä vahvuutensa tuntevan bändin tyylikäs kasaripop-coveri, Laura Braniganin Lucky One.

Revolt Regime on levy, jollaista Gamma Ray ei osaa enää tehdä.