Levyarvio: Rääväsuu ottaa rennommin – Liam Gallagherin uusi sooloalbumi osoittaa rocktähden olevan voimissaan

Liam Gallagher
C'mon You Know
Warner

En olisi ihan heti uskonut, että Liam Gallagherin uusi levy käynnistyy akustisella kitaralla ja lapsikuorolla. Mutta niin se tekee. En olisi myöskään uskonut, että albumi on näin hyvä.
Kahdella aiemmalla soololevyllään ex-Oasis-solisti on rokannut tuhdisti mutta samalla tunkkaisen ennalta-arvattavasti. Kappaleet ovat uhkuneet lad-henkistä rock-paatosta, mutta kokonaisuudet eivät ole kantaneet. Molemmilta levyiltä on silti löytynyt muutama helmi ihmisten Spotify-listoille sekä herran soolomateriaalia ja Oasista sotkeviin keikkasetteihin.

C’mon You Know ilahduttaa ja vakuuttaa pätevällä laulunkirjoittamisellaan. Lisäksi palettia on uskallettu avata tuotannollisesti ja tyylillisesti uusiin suuntiin, mistä lienee kiittäminen albumin amerikkalaisia tuottajia. Gallagher ei toki pääse tulkitsijana karvoistaan eikä näin hyvän rocklaulajan tarvitsekaan, mutta onneksi hän tuntuu nyt ymmärtävän enemmän varioinnin päälle. 49-vuotias rääväsuu tuntuu muutenkin ottavan aiempaa rennommin ja syleilevän avoimesti niin menneisyyttään kuin vanhoja fanituksen kohteitaan.

Single Diamond In The Dark koukuttaa ensikuuntelulla Don’t Go Halfwayn psykedeliarokatessa kuin The Beatles aikoinaan. Dave Grohlin kanssa kirjoitettu Everything’s Electric on stadioneille räätälöity, hullaannuttava voima-anthem. Dub-sekoilu I’m Free taas on kammottava kauneusvirhe muutoin tasavahvalla albumilla.

C’mon You Know kuitenkin nostaa Gallagherista esiin uusia positiivisia puolia. Hienoa, että yksi viimeisistä suurista rocktähdistä on vielä voimissaan.