Levyarvio: Liam Gallagher pääsi uudella yrityksellä kunniakkaaseen Unplugged-sarjaan – Levy on hyvässä iskussa olevan artistin vahva suoritus

Liam Gallagher
MTV Unplugged
Warner

Oasiksen MTV Unplugged -esiintyminen osui vuodelle 1996, sekä bändin että Unplugged-sarjan parhaaseen kulta-aikaan. Liam Gallagher jätti kuitenkin viime hetkellä keikan väliin valittaen kipeää kurkkuaan. Oasiksen pääasiallinen säveltäjä Noel Gallagher joutui vetämään keikan ilman Liamia. Vaikka Noelin esiintymistä ylistettiinkin, ei konserttia ikinä julkaistu levynä.

Nyt Liam on kutsuttu yrittämään uudestaan ja hänen vuosien varrella käheämmäksi käynyt äänensä on hyvässä iskussa. Viidestä Oasis-biisistä ja viidestä soolouran raidasta muodostuva MTV Unplugged on aika lyhyt livelevyksi, mutta kappalevalinnat ovat onnistuneet. Hienot Liam-raidat (Wall Of Glass, Once) muodostavat akustisina versioina Oasis klassikoiden (Some Might Say, Champagne Supernova) kanssa yllättävänkin tasapainoisen ja yhtenäisen setin.

Ihan Nirvanan tai Alice In Chainsin Unpluggedien tasolle ei kuitenkaan nousta. Sekä 43-minuuttinen levy että osa sen versioista (Champagne Supernova) tuntuvat vähän liian lyhyiltä ja luonnosmaisilta. Ehkä vahvasti soolomateriaalipainotteisen keikan typistäminen kymmeneen parhaaseen biisiin oli kuitenkin hyvä ratkaisu, sillä levyn haluaa heti sen loputtua laittaa uudestaan soimaan.