Levyarvio: Ritarikunta teki perirehellisen suomiräppilevyn – Pitää rakastaa on aikahyppy 2000-luvun ensihetkiin

Ritarikunta
Pitää rakastaa
Överdog

Ritarikunta on yksi suomalaisen rap-skenen pitkäikäisimmistä toimijoista. Alkukokoonpanosta yhtyeessä vaikuttavat edelleenkin räppärit Lempi Joe ja Chyde sekä tuottaja Jesse J ja DJ Oddjob. Tämä legendabändin viides on ryhmän ensimmäinen kokonaan uusi albumi kymmeneen vuoteen, mutta aikahyppy tehdään kuitenkin paljon kauemmas menneisyyteen, ryhmän alkutaipaleen tunnelmiin 2000-luvun ensihetkiin.

Pieni pelko perspuolesta katoaa, kun heti levyn ensihetkiltä käy ilmi, ettei kaiuttimista kajahda ilmoille albumillinen setäräppiä, vaan oikein mukiinmenevä 2020-luvun rapjulkaisu.

Turkulaisten luonteva flow ja sujuva riimittely vie viipymättä mennessään. Kunnia produktiosta kuuluu tuottaja Sattalitelle sekä DJ Chuck Mainille. Varsinkin albumin alkupää on kerrassaan herkullista sämple- ja skrätsi-ilottelua.

Pitää rakastaa on perirehellinen vanhan koulukunnan suomiräppilevy – taattua oldschoolia, josta paistaa syvä rakkaus hiphopiin ja kaikkeen tekemiseen. Pyörää ei ole keksitty uudelleen, muttei se ole Ritarikunnan soundilla tarpeenkaan.