Levyarvio: Rytinäkopla tulee sisään raamit kaulassa – Linkopiin Nahkaa on kasetillinen ihastuttavaa ryönää

Linkopii
Nahkaa
Viihdekasetit

Luova Recordsin Viihdekasetit-alamerkin tuoreen kiinnityksen Linkopiin kaahailu kuulostaa viihdetaiteilija Tapani Kansan sanoja lainaten ”huudolta, räikinältä ja mäikinältä” eli erinomaiselta. Nahkaa-kasetin biisijärjestys lienee aika sama kuin yhtyeen viime kesän äänitysten aikainen keikkasetti: ensimmäisenä kuullaan nimikappale ja tunnussävelmä Linkopii, viimeisenä aiempaan settiin viittaava kaunis Kesähäät.

Jyrki Rehellin äänittämä pehmeä, korvia hivelevä bändisoundi muistuttaa ihan aluksi 70-luvulla Hurriganesin vanavedessä hiihtäneiden rhythm & blues -pohjaisten rytinäkoplien kuten Ronski Gangin tai Rock Cadillacin c-kaseteista. Mitään erityisen retroa Linkopiin ryönänen rokki ei kuitenkaan ole. Esimerkiksi Ranssin ja Meijun kitaravallit raikaavat (ja vain kahden kitaran voimin) kuin Teksti-TV 666:lla. Raikkaat Bedillä ja Hikikohtaus sujahtaisivat helposti Kynnet-yhtyeen ohjelmistoon.

Silloin kun biisi ei ole kovin kaksinen (Kaupungin kundit), raikkaat, elämältä maistuvat lyriikat ja soittajien kova meininki tekevät suuren vaikutuksen. Ja yhtye on vasta uransa alussa: Eeva Lietosen ja Essi Niemisen duo on tänä vuonna kasvanut nelihenkiseksi. Linkopii on uusi suosikkibändini.