Levyarvio: Steve Lukatherin levy näyttää kuinka kitaraa soitetaan – Nyt myös maestron laulussa kuuluu eletyn elämän karisma

Steve Lukather
I Found The Sun Again
Mascot

Jos ammattitaidolla on ääniraita, se on Steve Lukatherin uusin albumi. Tekijät Toton kitaristi-nokkamiehen mukana ovat myös ykkösluokkaa: rummuissa Gregg Bissonette, Toto-ystävät David Paich pianossa ja Joseph Williams taustalauluissa, elokuvasäveltäjä John Williamsin poika muuten. Ringo Starr vierailee, sillä miksipä ei vierailisi. Muusikoiden musiikkia tämä on, ja erittäin maistuvaa sellaista.

Promokirjeen mukaan ”Luken” kahdeksas soololevy on nauhoitettu livenä ja korkeintaan kahdella otolla. Soittimien hallinta ja sovitustaito ovatkin itsestäänselvästi ylimmällä tasolla. Lukatherin laulu jakanee edelleen mielipiteitä, mutta kypsemmällä iällä siihen on tullut lisää karismaa ja eletyn elämän sävyjä. Aiempien soololevyjen proge-elementit ovat nyt taka-alalla ja pääosassa on aurinkoinen, elokuvallinen fuusiorock.

Avausraidalla Along For The Ride Lukather näyttää nuoremmilleen, kuinka tulinen kitarasoolo rakennetaan, ja kappale kulkee muutenkin lievästi metallisen kitaramelodian avittamana kauniiseen loppuun asti. Traffic-yhtyeeltä coveroitu The Low Spark Of High Heeled Boys kohoaa ilmavasti kertosäkeissään ja jazzailee ihanasti Paichin komean pianosoolon siivittämänä.