Levyarvio: Synkkiä ja vaikeita aiheita countryn ja folkin kuorissa – Rutiininomaisuus heittää varjon Hiss Golden Messengerin uutuudelle

Hiss Golden Messenger
Quietly Blowing It
Merge

Hiss Golden Messengerin pelkistetty folk rock seuraa Bob Dylanin jalanjäljissä niin tyylinsä kuin kantaaottavien sanoitustensakin puolesta. Keulamies MC Taylor on aina uudella levyllä käsitellyt Yhdysvaltojen nykytilaa. Siinä missä hieno Hallelujah Anyhow (2016) ja sitä seuranneet Virgo Fool (2017) ja Terms Of Surrender (2019) sijoittuivat Trumpin Amerikkaan, on Quietly Blowing It äänitetty keskellä koronapandemiaa. Kuten pandemialevyyn sopii, on levy Taylorin itse tuottama.

Jos Amerikka ja muukin maailma on nopeasti täysin muuttunut, ei sitä uudelta levyltä sanoituksiin keskittymättä heti huomaisi, sillä musiikillisesti se muistuttaa paljon edeltäjiänsä. Parhaimmillaan (nimibiisi Quietly Blowing It, Way Back In The Way Back) Quietly Blowing It kuitenkin kätkee miellyttävän country rockin kuoreen todella taitavasti hyvinkin synkkiä ja vaikeita aiheita. Kontrasti tuntuu upealta rauhallisen kertojaäänen laulaessa ”there’s a riot goin’ on.”

Toisaalta Taylor sortuu vähän liian usein rutiininomaisen helppoihin ratkaisuihin niin sävellystensä (The Great Mystifier) kuin sanoitustensakin (Mighty Dollar) osalta. Omakohtainen ja aito levy päätyy kuitenkin lopulta plussan puolelle.