Levyarvio: The Hel-Gatorsin levyllä vaanivat americanan höyryt, rockabillyn juurevuus ja mahtibändien haamut

The Hel-Gators
Love Turns Bad
Pyros

Hearthillin keulassa suosion makuun päässyt Jussi Sydänmäki on viimeiset 20 vuotta työstänyt juurevaa rock’n’rolliaan lähinnä J. Hearthill Trinityn ja The Hel-Gatorsin riveissä. Laadukkaita levyjä on tullut julki suurelta yleisöltä salassa tasaisen harvakseltaan. Nyt käsillä on The Hel-Gatorsin neljäs albumi, jonka vivahteikkaiden raitojen käyttövoima tulee edeltäjiensä tavoin raa’an alkuvoimaisesta rockabillystä.

Love Turns Badilla kitaristi Jama, basisti Maine ja J. Hel-Gatorina niukasti rummuttava ja jäljittelemättömään tyyliinsä laulava Sydänmäki pitäytyvät perusasioissa. Kaikkinaista pröystäilyä vieroksuvilta raidoilta huokuu syvälle sisäistetty ymmärrys musiikilliseen sulatusuuniin, jonka höyryistä erottuvat americanan ja Stray Catsin lisäksi myös The Crampsin ja The Piratesin haamut. Soul Rebelsillä Jaman rytmikäs tikkaus on kuin avoin kunnianosoitus edesmenneelle Pirates-kitaristi Mick Greenille.

Voodoo Town muistuttaa Sydänmäen pitkäaikaisesta viehtymyksestä tummanpuhuvaan mystiikkaan. On The Other Siden coolisti laulettu balladisuus ja mainion bassokuvion ja rumpujen vaanivasti kuljettama Headless Men ovat herkullisia poikkeamia läpeensä vakuuttavan Love Turns Badin perusilmeestä.