Levyarvio: Tribuutti on parhaimmillaankin vain tribuutti – Riku Niemisen tähdittämä Juice Originals on parasta livenä

Juice Originals Featuring Riku Nieminen
Parasta livenä
Ainoa

Riku Nieminen teki hienon roolin Juice-elokuvassa ja klaarasi myös sen lauluosuudet. Yhtyeeseen on koottu miehistöä Leskisen uran varrelta, ja kun kapellimestarina on Grand Slam -velho Anssi Tikanmäki, jälki on tasokasta. Samoin laadukkuutta lisäävät muun muassa Juice-veteraanit Juuso Nordlund ja Safka Pekkonen.

Ohjelmisto on lähes tyystin Slam-Grand Slam -kaudelta, ja vaikka Niemisen ääni – jota tuetaan hienoin taustalauluin – istuu hyvin nopeisiin paloihin, niitä ei ole levyllä hirveästi. Vaikka Juice ei ollut varsinainen laulaja, hänen tunnistettava äänensä oli kuitenkin osa yhtyeen kokonaissointia, varsinkin myöhemmässä vaiheessa, kun laulu oli jo nautintoaineiden ja ehkä maailmantuskankin karhentama. Erityisesti tämä käy ilmi avauslaulussa Kuumaa tuhkaa, jossa Niemisen ääni tuntuu aivan liian poikamaiselta. Parempaa jälkeä on luvassa toisaalla, mutta slovarinakin esitys on outo valinta avauskappaleeksi.

Juice Originals on ensiluokkainen tribuuttibändi, joka Juicen ystävien kannattaa kokea livenä. Mutta kun mennään kotikuunteluun ja mietitään, pannako soimaan tämä levy vai alkuperäiset esitykset, valinta kallistuu alkuperäisten puolelle. Parasta livenä on parasta livenä.