Levyarvio: Turvallisesti omassa kuplassaan – Beach House on viimeisiä oman sukupolvensa indie-selviytyjiä

Beach House
Once Twice Melody
Bella Union

Vokalisti Victoria Legrandin ja multi-instrumentalisti Alex Scallyn Beach House -duolla alkaa olla takanaan jo merkittävä määrä maileja. Monista aikalaisistaan poiketen Beach House on kuitenkin koko tämän matkan kulkenut linjakkaasti omaa tietään, eikä sen musiikkiin ole päässyt kulloinkin vallitseva ajan henki tai ulkoiset paineet vaikuttamaan. Musiikillisessa kuplassa elämisessä on selvästi myös positiivisia puolia.

Yhtyeen noustessa pinnalle vuonna 2007 netin musiikinjakelukanavat olivat vielä lapsenkengissä – itse esimerkiksi muistan törmänneeni Beach Houseen ensimmäisen kerran nostalgisesti MySpace-sivun kautta. Varhaishistoriallisen sosiaalisen median syövereissä duon takalistoon lyötiin aika suorasukaisesti dreampop- ja shoegazing-leimat ja vaikka näitä termejä voikin pitää yhä melko hyvin kuvaavina, on Beach Housen musiikillinen paletti selvästi laajemmalle alueelle levittynyt.

Once Twice Melody on jaettu kolmeen teemalliseen kokonaisuuteen. Tätä jakoa korostaa fyysisten äänitteiden jakautuminen kolmeen erilliseen cd/lp-levylliseen, samoin lienee tulevan kasettijulkaisun kanssa. Kokonaisuuksista selvästi vahvin on kolmas (Melody), joka sisältää mm. eeppisen Another Go Around -teoksen.

Beach House on viimeisiä 2000-luvun alkupuolen indie-aallon relevantteja selviytyjiä.