Levyarvio: Uniikki ääni saa seurakseen upeita vierailijoita – Alicia Keysin uusin tuntuu sydämessä asti

Alicia Keys
Alicia
RCA

Albumin alkupuolisko ei lupaa täydellisyyttä, vaikka sanaparista Alicia Keys voisi niin olettaakin. Kun on taito laulaa ja soittaa pianoa kuin Keysillä on, miksi tehdä tasapaksuja viisuja? Time Machine ja Authors Of Forever -kappaleissa syntikkasoinnut ja elektrobiitti peittävät tarpeettomasti uniikin lauluäänen ja sivuuttavat upean flyygelisäestyksen.

Mutta pian selviää, että Keysin seitsemäs studioalbumi Alicia on kuin onkin paljon muutakin kuin tasapaksuja viisuja.

Parhautta ja monipuolisuutta edustavat kappaleet, joissa Keysillä on kumppaneinaan toisia alan konkareita pitkin maailmaa. Tansanian ykköstähti Diamond Platnumz tuo Afrikan aurinkoa ihmissuhdeturhautumisesta kertovan Wasted Energyn päätteeksi. Swahilin kieltä olisi voinut kuunnella enemmänkin. Khalid featuroi kappaleessa So Done, joka on tullut tutuksi suoratoistopalveluista ja radiosoitosta. Syystäkin. You Save Me -balladissa iranilaisruotsalaisen laulajattaren Snoh Aalegran ääni synkkaa Keysin kanssa niin, että sydämessä tuntuu.

Perfect Way To Die johdattaa nimensä mukaisesti albumin lähes täydelliseen päätökseen. Ennen kaikkea kappaleen Black lives matter -teeman vuoksi, ja ihan vain Alician itsensä vuoksi.