ALICIA KEYS: The Diary Of Alicia Keys

ALICIA KEYS
The Diary Of Alicia Keys
J Records

Pianoa soittava laulava lauluntekijä Alicia Keys pongahti oitis ensimmäisellä albumillaan R&B:n tähtitaivaalle. Sinne hän kuuluukin ja siellä pysyy varmemmin kuin kiireestä kantapäähän kiillotetut parin hitin pimut ja pojut. Kakkosalbumilla ei ehkä ole aivan debyytin hittien (Fallin´ ja A Woman´s Worth) veroisia yksittäisiä helmiä, mutta kokonaisuutena se on vahvempi ja tasapainoisempi suoritus.

Ensimmäinen single You Don´t Know My Name hyödyntää onnistuneesti jo 60-luvun lopun soulista tuttua reseptiä: ensin lauletaan, sitten jutustellaan intiimisti ja lopuksi taas lauletaan. Altis kuulija on vietelty muutamassa minuutissa. Reippailla hip hop -koukuilla varustettu Karma oletettavasti jyllää seuraavaksi hittitelkkarin voimasoitossa. If I Ain´t Got You on oikein linjakas balladi ja If I Was Your Woman/Walk On By -medley sitäkin selvempi pokkaus vanhemman ikäpolven virkasisarille. Vaikuttaa siltä, että neiti Keys tietää mistä tulee, minne menee ja mitä haluaa.

Keys kuuluu myös levynsä tuottajakolmikkoon. Ja kyllä ikiaikaista soul-asennetta ja 2000-luvun urbaania uskottavuutta yhdistävä tuotanto tekeekin oikeutta hänen lauluilleen ja äänelleen. Ote voisi olla rahtusen rohkeampikin, mutta kyllä tässä aika moni aspekti on kohdallaan. The Diary Of Alicia Keys kuulostaa kerta kerralta paremmalta.