Levyarvio: Virkeä albumi ei tekosyitä kaipaa – Gunnari-velvollisuuksien välissä Slashilta jälleen relevanttia uutta musiikkia Myles Kennedyn kanssa

Slash Featuring Myles Kennedy And The Conspirators
Living The Dream
Warner

Slashin ja Alter Bridgestä tutun Myles Kennedyn liitto on poikinut kolmannen yhteisen levyn. Kitaristin soolourallaan hyvän aikaa ylläpitämä kahden vuoden julkaisuväli on venähtänyt Guns N’ Roses -velvollisuuksien vuoksi tuplasti pidemmäksi, mutta se on tehnyt vain hyvää.

Slash, Kennedy ja taustayhtye The Conspirators ovat parantaneet juoksuaan sitten viime levyjen, kuten toki kuuluukin. Living The Dream ei tarjoa ainakaan muutamien kuuntelukertojen perusteella yksittäisiä, ensikuulemalta selvästi esiin pomppaavia iskusävelmiä samassa määrin kuin World On Fire (2014) tai Apocalyptic Love (2012), mutta on kokonaisuutena sen sijaan tasaisesti vahvempi ja yhtenäisempi.

Laulajana harmillisen aliarvostettu Kennedy sopii Slashin aisapariksi loistavasti ja hänen melodiansa istuvat paikoilleen sulavasti. Itse kitarasankarin riffikynän mustekin on tymäkkää, biisit sovituksiltaan ja dynamiikaltaan hyvin mietittyjä eikä pitkältä levyltä löydy juuri tyhjäkäyntiä.

Sekä Slashilla että Kennedyllä on toki omat maneerinsa eikä tässä sinänsä esitellä mitään kitararockia mullistavaa. Levy osoittaa kuitenkin virkeydellään, ettei se ole väkisin väännetty tekosyy konkarien nostalgiatrippikiertueille.