Levyarvio: Zakk Wylde kajoaa levyistä pyhimpään – Kitaristi esittää oman näkemynsä ikonisesta Black Sabbath -debyytistä

Zakk Sabbath
Vertigo
Magnetic Eye

Ozzy Osbournen kitaristina mainetta niittäneestä Zakk Wyldesta, Rob Zombien Blaskosta ja Queens Of The Stone Agessa vaikuttaneesta Joey Castillosta muodostuva Zakk Sabbath on vähän toisen tason Sabbath -coverbändi kuin mitä lähiöbaareissa ollaan totuttu kuulemaan.

Vertigo on uusintaversio Black Sabbathin 50 vuoden takaisesta debyytistä. Rajaaminen ensimmäiseen levyyn on onnistunut valinta. Sabbathin vanhin materiaali hyötyy eniten päivityksestä ja yhden albumin coverina kokonaisuus on eheä. Dynaamisesta ja raskaasta lopputuloksesta kuulee, että yhtyeen kaikki jäsenet ovat instrumenttiensa ehdotonta huippua.

Vertigossa on kuitenkin kaksi perustavanlaatuista ongelmaa. Ensinnäkin alkuteoksesta on mahdotonta enää parantaa. Vaikka esimerkiksi The Wizardin huuliharput kuulostavatkin uusintapainoksessa häijymmiltä ja aggressiivisemmilta ja Wylden upeat soolot tuovat biiseihin villiä energiaa, ei Vertigo lopulta kuitenkaan tarjoa mitään varsinaisesti uutta.

Toinen ja pahempi ongelma liittyy lauluun. Vaikka Wylde onkin varsin pätevä rocklaulaja, ollaan tässä todella kaukana Ozzyn pahaenteisen maanisesta suorituksesta. Esimerkiksi Scott ”Wino” Weinrichin laulamana levylle voisi ropista ihan toisella tavalla pisteitä.