LIVE: Birds Of Pray

LIVE
Birds Of Pray
MCA

Throwing Copper – ja Secret Samadhi -albuminsa Yhdysvaltojen listaykkösiksi saanut Live on aina vaikuttanut niin mainstreamiseltä ja radioasemien rakastamaa standardirockia suoltavalta yhtyeeltä, ettei sen musiikkiin ole tuntenut ihmeempää vetoa. Birds Of Pray jatkaa edeltäjiensä jäljillä sikäli, että Live antaa taas kerran grungahtavalle kitararockille kaupallisesti hyväksyttävät kasvot. Se on järeä ja kovaääninen albumi, mutta ei niin, että menestys sabotoitaisiin liiallisuuksiin menemällä.

Live hallitsee suvereenisti grungeisen rockin kaavan. Heaven potkii suvantoineen ja vyörytyksineen mallikkaasti ja Shen alussa voittajaformulaan yhdistyy vielä Red Hot Chili Peppersistä muistuttava alkuhempeily. Life Marches Onilla Live hard rockaa southernisesti. The Sanctity Of Dreams raivaa albumin upeimpana esityksenä tietään kuin Neil Youngin Rockin' In The Free World ja Bring The People Together pitää kiirettä kuin Nick Lowen Heart Of The City. Miehisesti rinta kaarella tulkitun antitaistelulaulu What Are We Fighting For?in viesti on ajankohtainen ja osuva: "There's nothing more godless than war."

Live ei ole tälläkään näytöllä rutiininomaista laadukkaamman ja klassisemman rockin tekijä saati ehdottoman tunnistettavaksi profiloitunut bändi. Birds Of Prayn ansiot väkevänä ja MTV-ystävällisenä rockalbumina on kuitenkin pakko tunnustaa ja levy tulee epäilemättä ottamaan paikkansa ainakin amerikkalaisten myyntilistojen kärjessä.