MACKLEMORE & RYAN LEWIS: This Unruly Mess I’ve Made

MACKLEMORE & RYAN LEWIS
This Unruly Mess I've Made

Onko rap-duo Macklemore & Ryan Lewisin edellisestä levystä on jo neljä vuotta! Aika kuluu nopeasti ja/tai palkittu The Heist oli tosiaan kehujen arvoinen, koska se toimii edelleen.

The Heistin ja uuden This Unruly Mess I’ve Made levyn välillä on tapahtunut paljon – hyviä ja huonoja juttuja. Macklemore, eli Ben Haggerty, on muun muassa repsahtanut huumeisiin, ryhdistäytynyt ja saanut tyttölapsen.

Päihderiippuvuus ja suosion tuoma turhautuminen tulevat esille useassa kappaleessa. Onnen aiheista kertoo muun muassa Macklemoren tyttärelle kirjoitettu kaunis Growing Up, joka on lähes liiankin siirappinen (no, mukana myös Ed Sheeran).

Namedroppailu kuuluu kappaleisiin tukevasti. Viittauksia on Mike Myersistä aina Janet Jacksonin nänniin. Palkintogaaloja parjaava Light Tunnels kuuluu levyn parhaimpiin, kuten Downtown, johon fiittaaja Eric Nally antaa viimeisen silauksen.

This Unruly Mess I’ve Made puuttuu muun muassa rasismiin ja valtionpolitiikkaan. Esimerkiksi Kevin ja White Privilege II esittävät osuvia kärkeviä mielipiteitä, mutta muutoin ne eivät ole kummoisia.

Yhteiskunnan epäkohdat pysyvät ajankohtaisina, mutta niitä kritisoivat sanoitukset eivät riitä pitämään levyä ajattomana. Tasapaksu rap-levy ei kestäne aikaansa ainakaan yhtä hyvin kuin edeltäjänsä.