MAIJA VILKKUMAA: Totuutta ja tehtävää

MAIJA VILKKUMAA
Totuutta ja tehtävää
Evidence

Tarharyhmän popkivan perusteella ei uskaltanut ennustaa, että Maija Vilkkumaa kasvaisi yhdeksi suosituimmista laulajistamme. Neljän hyvän tai erinomaisen albumin jälkeen on vuorossa demok-raattinen kokoelmalevy Totuutta ja tehtävää, jonka kylkeen liitetyltä dvd:ltä tapaa haastattelujen, valokuvien ja diskografian lisäksi nipun mainioita videoita.

Maija Vilkkumaan tähänastiset albumit Pitkä ihana leikki (1999), Meikit, ketjut ja vyöt (2001), Ei (2003) ja Se ei olekaan niin (2005) ovat mukana kolmella hiteimmällä biisillään. Sielun Veljien tribuutille versioidun Pohjois-Amerikan ja Ein sessioista yli jääneen Ne jotka tyytyy -kappaleen lisäksi kokoelma täydentyy neljällä uudella laululla, joista Hei tie on prototyyppisin Vilkkumaa-hitti.

Totuutta ja tehtävää näyttää kuinka tehokas yhdistelmä maskuliinisen painava soitto ja voimakastahtoisen naisen sisäsyntyistä feminismiä pursuava laulu voivat parhaimmillaan olla. Maija Vilkkumaa on täysiverinen rockartisti, joka kirjoittaa luontevuudessaan yksinkertaisen kuuloisia mutta silti kestäviä biisejä. Tällä kokoelmalla kohottavalla tavalla juhlavia melodiakulkuja, iskeviä kertosäkeitä ja nasevaa lyriikkaa riittää vaikka muille jakaa.