MANDO DIAO: Give Me Fire

MANDO DIAO
Give Me Fire
Universal

Ruotsalainen Mando Diao leimautui uransa alussa tyylitietoiseksi, mutta sisällöltään varsin heppoiseksi yhtyeeksi. Tästä alisuorittamisen leimasta se ei ole vieläkään päässyt täysin eroon, vaikka vähitellen bändin ilmaisu onkin hiipinyt persoonallisempaan suuntaan. Enää Mando Diao ei kuulosta siltä kuin se yrittäisi mahdollisimman tarkasti kopioida omien suosikkilevyjensä tunnelman, vaan siltä kuin se saattaisi vihdoin olla löytämässä oman soundinsa retrorockin tarkkaan kalutussa viidakossa. Mikään nopea pyrähdys tämä ei ole ollut, sillä Give Me Fire on tiivistä julkaisutahtia suosivan Mando Diaon viides levy seitsemän vuoden sisään.

Jos rinnalle nostaa yhtyeen vanhat levyt, niin Give Me Fire on bändin levyistä rohkein ja vaikeasti lähestyttävin. Samalla Mando Diao on myös ottanut varovaisia askeleita kohti modernia äänimaailmaa, joskin mistään suuresta muutoksesta ei voida puhua. Oman osansa keitokseen ovat antaneet levyn tuotannosta vastaavat Salazarin veljekset, jotka ovat luoneet kannuksensa pääosin hiphopin maailmassa. Vaikka yhteistyö paperilla kuulostaa lähinnä väkinäiseltä, toimii

lopputulos yllättävänkin jouhevasti. Erityisesti Glorian ja Mean Streetin kaltaisia ajattomia rock-sävelmiä kuunnellessa Mando Diaon tulevaisuus näyttää valoisalta.