MARTTI SERVO & NAPANDER: Hittirähinä 1

MARTTI SERVO & NAPANDER
Hittirähinä 1
Ranka

Musiikin, huumorin ja parodian yhdistäminen on vaikea laji, jossa moni yrittää olla kingi, mutta päätyy pelleksi. Massiivisella Kyllösen Pentti -klassikolla sydämeeni poikamiesboksin perustanut Martti Servo kuuluu tämän kolmiodraaman todellisiin taitajiin. Ainoastaan Martti ”Huuhaa” Innanen on tehnyt suomalaiselle junttimusalle temput taitavammin kuin Servo. Innanen onkin jumala eli mitä sitä miettimään. Eletään ja luukutetaan Martti-fani ja tuottaja Jussi Jaakonahon näkemyksellä kokoamaa Hittirähinää, täydellistä kesäplattaa.

Martti Servo & Napander -kokoelma ei tuplanakaan tunnu ylimitoitetulta. Lisääkin olisi pollaan mahtunut. Humpat, foksit, diskohitit ja illan viimeiset hitaat tarjoavat vaihtelua ja sanoitusten kokonelson pitää kuuntelijan matossa. Tekstipuolella Servon ja Napanderin innaslainen voima paljastuu. Parodinen nerokkuus ei ikinä kasva näsäviisaudesta tai ylimielisyydestä vaan rakkaudesta ja ymmärryksestä. Jos Hittirähinä ei ole oivaltavaa härmäläisen perusfjongan kuvausta niin mikä sitten?

Vedenpitävin todiste Servon osumatarkkuudesta on se, että Maailman sinisin taivas -kappaleesta on alettu vääntää tanssilavaversioita ihan tosissaan eli se on kokenut Tango Pelargonia- ja Elsa,kohtalon lapsi -klassikoiden kohtalon. Yöttömän yön kansa on ottanut Martin omakseen.