MARZI NYMAN: Marzi

MARZI NYMAN
Marzi
Capitol

Ensin Lauri Porran debyyttisoolo, nyt vielä tämä! Niin monesta kontekstista kuin kitaristi Marzi Nyman on jo tuttu, tätä levyä on turha hukuttaa tarpeettomiin ennakko-odotuksiin. Ne kaikkoavat jo ensikuuntelulla.

Tämän lahjakkaan ja moniulotteisen kaverin kuusikielisestä irtoaa niin Steve Vain juoksutuksia kuin The Edgen kaikukellutteluja. Herkkupalan nimikkolevystä tekee kuitenkin säveltäjä Nyman, joka lopuksi sovittaa muut soittajat kokonaisuuteen. Rumpali Anssi Nykäsen ja basisti Harri Rantasen takuuvarman kompin päälle on varmasti ollut antoisaa visioida lisäyksiä. Kuorolla ja jousilla kuorrutettu, massiivinen Älä nukahda vielä on ehkä se kovin käyntikortti, jonka kuultuaan olisi suorastaan loukkaus kutsua Marzia vain kitaristiksi.

Singleksi irrotettu Outo tyttö ja hassunhauska Kaappikello käyvät tämän musiikkibuffetin kevytlevitteistä, alkubiisi Solutasolla ja päätösraita Outroitus ovat puolestaan kaikkea muuta kuin dieettitavaraa. Jos musiikin suhteen sattuu olemaan moniruokainen, Marzin levy on kuin kävelisi seisovassa pöydässä päästä päähän – vain herkullisimmista kulhoista maistellen.