MIKE PATTON: Peeping Tom

MIKE PATTON
Peeping Tom
Ipecac

Mike Pattonista puhuttiin joskus miehenä, joka lauloi ensimmäisen miljoonan pankkitililleen ennen 20-vuotispäiviään. Väitteessä on hitu Lapin lisää, mutta ei se kaukana totuudesta ole. Patton on syntynyt tammikuussa 1968. Faith No Moren The Real Thing -läpimurtolevy Epic-hitteineen ilmestyi kesäkuussa 1989.

Faith No More meni menojaan 1998, ja jo aiemmin pantiin pakettiin Pattonin aiempi bändi Mr. Bungle. Alkoi pitkä kiertoajelu eri kokeilujen parissa. Rocktyyppien asemesta yhteistyökumppaneina toimivat säveltäjäsaksofonisti John Zornin kaltaiset avantgardemiehet ja -naiset. Kaupallisemmalle puolelle Patton kurkisteli Tomahawkin myötä vuosituhannen vaihteessa. Vaikka vanhaa FNM-taikaa vähän salaillusti yritettiinkin kanavoida, biisimateriaalin heikkoudet jättivät yhtyeen lähtöruutuun.

Pitkään rakenneltu Peeping Tom on kuulemma Pattonin paluu biisien pariin. Kyytiin on kutsuttu nimekästä väkeä, mutta esimerkiksi Massive Attack on liikkeellä biisillä, jota Robert Del Naja ei ikinä päästäisi yhtyeen omalle levylle.

Olan ylihän tässä katsellaan. Peeping Tom voikin olla kova juttu vain sellaiselle, joka ei koskaan Faith No Morea keikalla nähnyt.