MILJOONASADE: Sähköinen rouva maa

MILJOONASADE
Sähköinen rouva maa
Sateen ääni

On tv:n vaikutuksesta sitten mitä mieltä hyvänsä, se lienee syy siihen, että nämä veteraanit kokoontuivat taas yhteen. Edellisestä levystä on 16 vuotta, ja vaikka maailma oli silloin toisenlainen paikka, tältä levyltä kadonnutta aikaa ei löydä etsimälläkään. Sen tunnistaa heti Miljoonasateeksi.

Kosketinsoittaja Olli Heikkinen on vaihtunut Tomi Aholaiseen, muuten yhtyeen kokoonpano on ennallaan. Kuplettien juonet ovat vaihtuneet, mutta tietty tuttuus niissäkin on tallella. Eräs yhtyeen kiistattomista voimista on laulaja Heikki Salo, joka on yksi maan parhaista sanoittajista. Salon tekstit ovat teknisesti kohdallaan ja laulut ovat tarinoina kiinnostavia. Niin nytkin.

Ahkeraan ainakin aikuisten radiokanavilla soineet biisit kertovat, että yhtyeellä on yhä kysyntää. Salo itse on sanonut, että bändillä on iso nippu huippubiisejä, mutta ei varsinaista huippualbumia. Tuskin nytkään, mutta levy lisää kyllä huippubiisien määrää, esimerkiksi avausraita Rokkarin luu, nimikappale ja Win Win ovat moitteettomia lauluja Miljoonasateelle. Sähköinen rouva maa on comeback-levy, jossa ei ole mitään häpeilemistä.