MØ: No Mythologies To Follow


No Mythologies To Follow
Sony

Tanskalainen laulaja-lauluntekijä Karen Marie Ørsted eli MØ varasti nettikansan huomion viime vuonna julkaistulla Bikini Daze -ep:llä – tai viimeistään levyttämällä omaehtoisen elektroversion Spice Girlsin ysärirenkutuksesta Say You Will Be There. Viime vuonna laulajar ehti myös tehdä yhteistyötä radioaaltoja dominoivan Aviciin kanssa. Debyyttialbumi ilmestyy siis juuri oikeaan aikaan.

No Mythologies To Follow on niin suureellista elektropoppia, että välillä luulee kuuntelevansa toimintaelokuvan traileria albumin sijaan. Onneksi vaikutelma on vain hetkittäinen, sillä tämä levy ei ole turbotuotettua EDM-mössöä vaan pikemminkin urbaania ja uniikkia konepoppia. Lopputulos kuulostaa vilvoittavan raikkaalta, sähäkältä ja tuoreelta, jopa taianomaiselta, vaikka piiskan lailla sivaltavia biittejä ja myrskyisen kaiutettuja kertosäkeitä on kuultu aiemminkin.

Albumin vetovoima piilee ennen muuta Ørstedin äänessä, jota ei voi olla vertaamatta Lana Del Reyn tyyliin. Parhaiten yhtäläisyyden huomaa Dust Is Gone -kappaleessa, joka on kuin uusi ja parempi Summertime Sadness.

Moitittavaakin löytyy, nimittäin puuduttavan pitkä kesto. Deluxe-versiollakin kaksikymmentä kappaletta on yksinkertaisesti liikaa.