MUSTA KÖKSÄ: Ei se haittaa

MUSTA KÖKSÄ
Ei se haittaa
RanRan

Kahden vuoden takaiselle RanRan-debyytilleen seuraa tehneen Mustan Köksän yhteydessä ei voida turhaan mainita vähäeleisen popmusiikin peräseinäjokelaista Noitalinna Huraa! -mestaria. Upean tuotannon luoneen bändin biisin mukaan ristitty Musta Köksä luo uhoamattoman pienimuotoista pop­piaan keskeisiltä osin Noitalinnassa vaikuttanein voimin. Antti Tammela vetää yhtyettä kitaristina ja akateemiselle äänenmuodostukselle pitkät antavana laulusolistina. Sanat Tammelan sävellyksiin on kirjoittanut Noitalinna-laulaja Sari Peltoniemi ja levyn tuottanut Hannu Sepponen on hänkin Tammelan ja Peltoniemen vanha bändikaveri.

Ei se haittaa -albumilla Musta Köksä tekee maukasta synteesiä amatöörimäisen kotikutoisesta ja täyteläisenä soivasta “oikeasta” rockbändistä. Urkuharmonilla käynnistyvän nimiraidan instrumentaalisessa jaksossa on harrasta melodisuutta ja levyn päättävällä Kaisla vain -kappaleella yhtyeen musisointi lähestyy Liekin kaltaista pop-progeisuutta. Huhtikuun lelusoundiset koskettimet muistuttavat lapsekkuudesta, josta Musta Köksä tuskin haluaa koskaan suoriutua kokonaan eroon. Elokuun yöt muistelee mennyttä kesää tavalla, joka istuisi myös Luonteri Surfille.

Ei se haittaa on erinomainen poplevy, jonka ihmisläheinen sydämellisyys ja positiivisuus ovat kunniaksi sekä Musta Köksälle että Antti Tammelan entiselle yhtyeelle.