N.E.R.D.: Nothing

N.E.R.D.
Nothing
Star Trak

Ei tullut N.E.R.Distä tulevaisuuden rockbändiä. Kolmikon In Search Of… -debyytti (2002) venyi ja paukkui niin vietävästi, mutta siitä asti on luisteltu alamäkeä.
Vuosituhannen vaihteessa Pharrell Williamsin ja Chad Hugon tuotannot uudistivat sekä hiphopia että listapoppia. Silloin Pharrellin kaikkivoipaisuuskuvitelmat lupasivat lähinnä lisää kekseliästä ja pirullisen tehokasta musiikkia, mutta toisin kävi. N.E.R.Din neljättä levyä kuunnellessa pyörii mielessä lähinnä, että 37-vuotiaalla muusikolla on todellinen reality checkin paikka. Ei kai hän itsekään voi uskoa, että Nothing sisältää kerrassaan lyömätöntä rytmimusiikkia?

Kun Party Peoplen nostatus on ohi, taikina lässähtää nopeasti. Williamsin, Hugon ja Shay Haleyn – jonka rooli tällä levyllä jää hämäräksi – funkiin on valahtanut liikaa vettä. Rokkaamisen N.E.R.D on unohtanut täysin. I’ve Seen The Lightin hassusti harhaileva sakso­foni ja Victoryn raukea soulfiilistely eivät paljon pelasta.
Vuosituhannen alussa Williams ja Hugo eivät saaneet purettua kaikkea energiaansa esimerkiksi Britney Spearsille, Janet Jacksonille, Snoop Doggille ja Justin Timberlakelle tekemilleen raidoille. Nyt he vaikuttavat kovin eksyneiltä ja väsyneiltä. Ihmepoikien aika taitaa olla ohi.