NOEL GALLAGHER’S HIGH FLYING BIRDS: Chasing Yesterday

NOEL GALLAGHER'S HIGH FLYING BIRDS
Chasing Yesterday
Sour Mash

Oasiksen kappalemateriaalista suurelta osin aina vastannut Noel Gallagher julkaisi High Flying Birds -kokoonpanonsa debyyttilevyn vuonna 2011. Albumi oli hyvä ja vertailuja Oasis-materiaaliin kuului ilahduttavan vähän. Levy kuulosti seesteisen raikkaalta, siltä, että vanhempi Gallagherin veljes oli sinut itsensä kanssa ja teki juuri sellaista musiikkia kuin haluaa.

Chasing Yesterday yltää balladiosastolla debyytin tasolle ja sillä osastolla Gallagher on ehdottomasti parhaimmillaan. Avausraita Riverman olisi voinut hyvin olla bändin ensilevyllä. The Dying Of The Light on levyn paras kappale. Surumielinen ja yksinkertainen balladi, joka kasvaa komeasti. The Right Stuff taas on albumin poikkeavin laulu − psykedeelinen, jopa The Stone Rosesista ja The Vervestä muistuttava kappale. Myös svengaava While The Song Remains The Same toimii.

Rock-osastolla taas Gallagher tuntuu päästäneen itsensä helpolla. Levyn rockbiisit ovat You Know We Can’t Go Backia lukuun ottamatta erittäin puisevia ja rasittavia singlebiisi In The Heat Of The Momentin johdolla. Kokonaisuutena albumi jää valitettavan hajanaiseksi.