NORAH JONES: …Featuring

NORAH JONES
…Featuring
Blue Note

Kuluneen kymmenen vuoden mittaan Norah Jones on paitsi ylittänyt 40 miljoonan myydyn albumin rajan myös levyttänyt hyvin monenlaisten artistien ja kombojen kanssa. …Featuring sisältää 18 soolouran sivussa tehtyä yhteislevytystä alkaen hienosta Roxy Music -coverista More Than This kitaristi Charlie Hunterin kanssa. Tuorein esitys on Belle & Sebastian -yhtyeen kanssa raikkaasti tulkittu Little Lou, Ugly Jack, Prophet John.

Arvovaltaisten vierailujen ohessa Jonesilla on ollut myös sivubändejä, kuten verraton kantriorkesteri Little Willies sekä moderni rockbändi El Madmo. Ultratyylikäs slovari The Best Part on koosteen komeimpia yllätyksiä siinä missä mehevän akustinen Foo Fighters -kollaboraatiokin.

Suuri osa yhteislevytyksistä on huolella ja rakkaudella toteutettuja laina- ja tribuuttikappaleita. Huippuhetkiin kuuluvat Dirty Dozen Brass Bandin albumilta löytyvä Ruler Of My Heart, Willie Nelsonin ikivihreä duettovalinta Baby It’s Cold Outside, Ryan Adamsin virittämä Dear John sekä Gillian Welchin ja David Rawlingsin kanssa esitetty Townes Van Zandt -omistus Loretta. Erikoisempiin kunnianosoituksiin kuuluvat Herbie Hancockin Joni Mitchell -tribuutilla laulettu eteerinen Court And Spark sekä keskenäänkin erityyliset, pakottomat osallisuudet hiphopparien OutKast, Q-Tip ja Talib Kweli sessioihin.

Norah Jonesin lauluäänen kuulaus ja herkkyys istuu kaikkiin esityksiin nautittavan hyvin ylitse tyylilajien ja isojenkin ikäerojen. Willie Nelsonin kanssa vastakohdat täydentävät toisiaan, mutta Ray Charlesin tai Dolly Partonin seurassa tutut äänet suorastaan sulautuvat toisiinsa.