NORTHERN KINGS: Rethroned

NORTHERN KINGS
Rethroned
Warner

Vitsistä ja sen kertojasta jää hyvä kuva, jos tarina sutkautetaan sujuvasti, seurataan yleisön reaktio ja häivytään näkyvistä. Saman kaskun toistaminen vain vähän muokattuna kirvoittaa harvoin hurrausta. Paitsi jos yleisö on päissään.

Hietalan, Kakon, Aholan ja Leppäluodon Northern Kings sopisi oivasti firmajuhlien iltakabareeseen, kun dramaattisilla sisääntuloilla, poistumisilla sekä eläytymisellä siinä välissä saataisiin yleisön simasuutkin tuntemaan itsensä hallitsijoiksi. Levyn kanssa on paljon vaikeampaa: miten tähän pitäisi suhtautua, kun biisit tuovat mieleen nahkakravatit sekä olkatoppaukset ja pullisteleva toteutus studion lattialla maha kippurassa hohottavat laulajat?

Rethroned koostuu Rebornin (2007) lailla pääosin 80-luvun superhiteistä, jotka paisutetaan jyhkeillä sovituksilla sinfonisemmiksi ja raskaammiksi, välillä rokkaavampaa vauhtia kerien, välillä jyrkästi laahaten. Neljän kuninkaan yhteislaulua kuullaan enemmän, sillä jokaiselle on valittu tällä kertaa vain yksi sooloveto. Hersyviä komiikkaversioita kuullaan muun muassa Duran Duranin, A-han, Kylie Minoguen ja Sinéad O’Connorin tunnetuksi tekemistä kipaleista.