OZOMATLI: Fire Away

OZOMATLI
Fire Away
Downtown

Ozomatliin kiteytyy paljon sitä hyvää, mitä Kalifornialla on ollut kulttuurien fuusion alalla aina tarjota. Porukka on täysin peloton, melkein liiankin kekseliäs ja hyvällä tavalla hävytön. Kuin rajuista rajuimman sekakeittiön puolihullu kokki, losangelesilainen bändi paiskoo pataansa aineksia ja mausteita kaikista ilmansuunnista.

Tai on ainakin ennen paiskonut. Viidennellä studiolevyllään Ozomatli tuntuu nimittäin seestyvän ja rauhoittuvan. Bändiltä, joka on sentään antanut maailmalle Embrace The Chaosin kaltaisia räjähtäviä biisejä sisältäviä röyhkeitä paketteja, on vähän vaikea sulattaa Fire Awayn kaltaista pahalla tavalla aikuista annosta. Albumilla kolmosena vastaan tuleva pilottisinkku It’s Only Paper pelastaa onneksi paljon. Samoin pian sen perään pumppaava Gay Vatos In Love.

Vaikka aika ilmeisesti onkin ajamassa pikkuhiljaa ohi Ozomatlista, yhtyeen edustama genre kukoistaa. Railakasta kuvitteellisten alueiden kansanmusiikkia tekee vuonna 2010 moni maukas porukka baskineropatti Manu Chaosta ja yhdysvaltalaisen Zach Condonin johtamasta upeasta Beirutista kotoiseen Hasputriin.