PANU SAVOLAINEN TOIVO: Music By Toivo Kärki

PANU SAVOLAINEN TOIVO
Music By Toivo Kärki
Doorbell Music

Vibrafonisti Panu Savolaisen johtama Toivo-trio kunnioittaa Music By Toivo Kärjellä iskelmäsäveltäjän ajankohtaista 100-vuotisjuhlaa. Savolainen, kitaristi Teemu Viinikainen ja basisti Jori Huhtala päästävät mielikuvituksensa valloilleen ja pyörittävät tuttuja Kärki-ikivihreitä tyystin uusilla käänteillä.

Jazzmuusikot ovat kautta aikojen ammentaneet innoitusta iskelmistä ja muusta kevyestä musiikista josta käy hyvänä esimerkkinä John Coltranen jättimenestys My Favorite Things -kappaleella. Music By Toivo Kärjellä tuttuus ja yllätyksellisyys vievät kuulijan uusiin jännittäviin maisemiin. Lupsakka Lentävä kalakukkokin saa tavallista sähäkämpää kyytiä soolovibrafoniesityksenä. Vibrafoni soi kautta levyn kuin tuhat ovikelloa, mutta Viinikainen ja Huhtalakin pääsevät kiitettävästi ääneen.

Levyn seitsemän instrumentaalikappaletta muodostavat monipuolisen kokonaisuuden. Yonan laulama, aiemmin levyttämätön Aloha Wau La ‘Oe, kuten myös Ninni Poijärven hauraan tyylikkäästi tulkitsema Syysyössä kahden, ovat tyylipuhtaita tunnelmapaloja, mutta kuulostavat varsin tavanomaisilta verrattuna levyyn omaperäisiin instrumentaaliraitoihin.