PESTILENCE: Obsideo

PESTILENCE
Obsideo
Candlelight

Pestilencen kolmas paluunjälkeinen albumi lähtee intron kuolonkorinoista lennokkaasti uuteen alkuun. Hollantilaisbändin päivitetty versio esittelee jälleen uuden basistin ja rumpalin Patrick Mamelin ja Patrick Uterwijkin kitaraosaston rinnalle. Tekninen ja fuusioitunut deathmetal runtataan taidolla ja tunteella, mutta merkittävästi sanottavaa Pestilencellä ei enää uuden materiaalin suhteen ole.

Progepäissään väsätyllä Spheres-levyllä (1993) ja edellisellä Doctrine-kiekolla (2011) nauhatonta bassoa paukutellut Jeroen Paul Thesseling on tosiaan häipynyt kuvioista, ja se kuuluu Obsideolla selkeästi. Toinen huomiotaherättävä seikka on Mamelin matalavireisempi laulutapa, joka merkitsee paluuta Resurrection Macabren (2009) ulosantiin.

Soolonluritukset sentään soivat ennallaan eikä progressiivisesta otteesta anneta löysää. Tällä kertaa kaikki tapahtuu kuitenkin brutaalin ilmaisun ehdoilla. Vauhtiakin Obsideolla piisaa melkoisesti, ja se on levylle erittäin tervetullut ominaisuus.

Pestilence on yhä pelikunnossa, vaikka parhaiden päiviensä järisyttävyyttä bändi ei enää pysty tavoittelemaan. Consuming Impulse (1989) ja Testimony Of The Ancients (1991) säilyvät omassa sarjassaan.