PHILIP H. ANSELMO & THE ILLEGALS: Walk Through Exits Only

Arvio julkaistu Soundissa 8/2013.
Kirjoittanut: Eero Kettunen.

Arvio

PHILIP H. ANSELMO & THE ILLEGALS
Walk Through Exits Only
Season Of Mist

Jos Phil Anselmon bändeistä otetaan vertailukohdiksi Pantera, Down ja Superjoint Ritual, on Walk Through Exits Only lähimpänä jälkimmäistä, muttei järin liki sitäkään. Albumia on hankala lokeroida mihinkään genreen. Slayeria, Meshuggahia ja hc-punkia sotketaan toisiinsa mahdollisimman luotaantyöntävällä asenteella.

The Illegals -yhtyeen tärkein lenkki on kitaristi Marzi Montazeri. Hänen soittonsa määrittelee ison osan albumin äänikuvasta. Kokonaisuus maistuu vauhdilta sanan monissa merkityksissä. Rytmiikka on nyrjähtänyttä ja kitarankiusaus armotonta.

Levyn pitäisi olla hypnoottisen kaaosmaista melua, mutta se taantuu monotonisen tylsäksi äänipuuroksi, minkä vuoksi yhtyeen raivokaan ei välity kuulijalle parhaalla mahdollisella tavalla. Anselmon sooloprojektin tekele on massasta erottuessaankin kaiken kaikkiaan epämiellyttävän kuuloinen äänite. Ilman vahvaa tunnesidettä herran tuotantoon albumi aiheuttaa hylkimisreaktion sen sijaan, että houkuttaisi syvälliseen paneutumiseen, mitä se eittämättä vaatisi.

Kaikesta huolimatta Walk Through Exits Onlyn pinnan alla nimittäin kytee ja kipinöi. Ei ole täysin mahdotonta, että levy hankkisi ajan myötä ja kokonaisvaltaisen ymmärryksen ohella jonkinlaista kulttistatusta.

Lisää luettavaa