Nihilistisesti mielenterveydestä – Phil Anselmo ruoppaa pimeimpiä tuntojaan äärimmäisin keinoin

Arvio julkaistu Soundissa 1/2018.
Kirjoittanut: Nuutti Heiskala.

Arvio

Philip H. Anselmo & The Illegals
Choosing Mental Illness As A Virtue
Season Of Mist/Housecore

Phil Anselmon tämän hetken projektit The Illegals, Scour ja Superjoint ovat selvästi takavuosien Panteraa ja Downia pienimuotoisempia. Soundit ovat kotikutoiset, eikä Anselmon omalla Housecore Recordsilla ole esimerkiksi Elektraan tai Roadrunneriin verrattavaa markkinointikoneistoa.

Musiikillisesti liikutaan kuitenkin edelleen samalla korkealla tasolla. Vähemmän kiillotetut soundit sopivat The Illegalsin brutaaliin musiikkiin hyvin ja ulkopuolisten levy-yhtiöiden toiveista riippumattomana Anselmo on pystynyt ilmaisemaan itseään ilman rajoituksia.

Siinä missä moni artisti seestyy vanhetessaan, menee Anselmo syvemmälle undergroundiin. Choosing Mental Illness As A Virtue on The Illegalsin edellistä Walk Through Exits Onlyakin (2013) raskaampi ja meluisampi levy. Välillä liikutaan jo deicidemaisen death metalin rajoilla.

Liekö Eyehategodin kanssa vietetty aika vaikuttanut Anselmon otteeseen, sillä vastaavan äärimmäistä menoa Choosing Mental Illnesskin tarjoaa. Levyn äkäiset ja nihilistiset biisit ovat kuitenkin niin hyvin sävellettyjä ja jopa tarttuvia, ettei mitenkään vaikeasti lähestyttävästä musiikista voida puhua. Levy lukeutuu Anselmon hienon uran parhaisiin teoksiin.

Lisää luettavaa