PJ HARVEY: Is This Desire?

PJ HARVEY
Is This Desire?
Island

Is This Desire?n perusteella ei ole liioittelua väittää, että PJ Harvey on tänä päivänä rockin tinkimättömin ja uhkarohkein artisti. Harveyn varhaiset Dry – ja Rid Of Me -albumit olivat raadollisessa askeettisuudessaan rankkoja täitä ja täyteläisemmäksi tuotettu To Bring You My Love vaati sekin oudoilla soundeillaan melkoista totuttelua. John Parishin kanssa tehdyn viime vuotisen välityön Dance Hall At Louse Pointin jälkeen PJ Harvey palaa radikaalimpana kuin koskaan.
Mm. Parishin, Mick ”Bad Seed” Harveyn, Polly Jeanin originaalin rumpalin Rob Ellisin ja Captain Beefheartin bändissä ja myöhempien aikojen Pere Ubussa kitaroineen Eric Drew Feldmanin kanssa synnytetty Is This Desire? pistää paikoin selkäpiitä karmivan rumine soundeineen PJ:n fanit lopulliseen valheenpaljastuskokeeseen. PJ Harvey laulaa useilla biiseillään naisista, joiden elämä on enimmäkseen kaikkea muuta kuin ruusuilla tanssimista. Kertomusten taustoina voi olla Trickyn kaltaista trendikkyyttä, Electric Lightin konebassoa ja hädintuskin kuuluvaa rytmiä, The Windin koneistettua beatiä tai Angelinen urkusynkistelyä, mutta missään vaiheessa Is This Desire?sta ei ole taustamusiikiksi.
Albumin tarjoama nautinto on useimmiten niin tuskastuttavaa, että albumin nimi olisi aivan hyvin voinut Is This Despair?. Eikä vastausta olisi tarvinnut pitkään miettiä.