PROVOCATIVE DREAMS: Passing Human Parade

PROVOCATIVE DREAMS
Provocative Dreams
assing Human Parade

Provocative Dreams on albumin nimi, ja Passing Human Parade puolestaan sen levyttänyt bändi. Paitsi että kyseessä on Tuvalu- ja Myyt-yhtyeestä tunnetun Annina Antinrannan soololevy, jonka hän on säveltänyt, sanoittanut, sovittanut ja tuottanut. Vierailevat laulusolistit Afromikko ja Jolea esiintyvät parilla kipaleella, muuten laulut ja koskettimetkin ovat Antinrannan hallussa. Tuvalu-kitaristi Antti Harmainen sähköistää tarvittaessa musiikin akustisesti avaraa äänitilaa, jousien aaltoilua ja eteeristä rytmiikkaa.

Haikeissa arkifilosofisissa tunnelmissa kohtaavat elävän pienorkesterin naturalistinen sointi ja synteettiset perkussiot varsin luontevissa leikkauspisteissä. Antinrannan lauluääni yhdistää elementit korkealta kuiskaavassa äänilajissa huokailevin tulkinnoin, joista voi hakea yhtäläisyyksiä niin Kate Bushin kuin Portisheadinkin suosimiin värähtelyihin. Provokatiiviset unet ovat silti selvästi solistin omia lyyrisiä mielikuvia ja niiden uniikkeja melodisia purkausteitä.

Volyymiltaan hentona kaikuva lauluääni kiristyy yllättävän vahvaksi korostaessaan purevampia ja jopa aggressiivisia tunteita. Unikuvien ei anneta kulkea tai haihtua noin vain, vaan harkitut sointisävytykset ja tahti-iskut maalaavat vahvempia värejä melodioiden kirjoon.