PUNY: It Kills You

Arvio julkaistu Soundissa 02/2007.
Kirjoittanut: Pekka Laine.
Laulaja-lauluntekijä Teemu Innon luotsaama Puny on valinnut musiikin tekemisessä rauhallisen etenemisen. Esikoisalbumi Small Scale putkautettiin maailmaan useamman aktiivivuoden jälkeen ja toinen pitkäsoitto It Kills You on sekin ilmeisen harkiten tehty paketti. Tyylillisesti Puny astelee melodisen amerikkalaistyylisen kitararockin polkuja, Neil Young & Crazy Horse ilmeisimpänä esikuvanaan. Ilmaisumuodon valinta on onnistunut ja luonteva.

Arvio

PUNY
It Kills You
Aisti

Laulaja-lauluntekijä Teemu Innon luotsaama Puny on valinnut musiikin tekemisessä rauhallisen etenemisen. Esikoisalbumi Small Scale putkautettiin maailmaan useamman aktiivivuoden jälkeen ja toinen pitkäsoitto It Kills You on sekin ilmeisen harkiten tehty paketti. Tyylillisesti Puny astelee melodisen amerikkalaistyylisen kitararockin polkuja, Neil Young & Crazy Horse ilmeisimpänä esikuvanaan. Ilmaisumuodon valinta on onnistunut ja luonteva. Taitavat yhtyeen jäsenet oikeasti rakastaa ilmavien melodiakulkujen ja surraavien kitaroiden ympärille rakentuvaa Young-perinnettä, niin vaivattomalta ja aidolta It Kills You kuulostaa.

Konstailematta ja kuitenkin vivahteikkaasti tuotettu kokonaisuus on vahvimmillaan raukean kauniissa kappaleissa. Teemu Into laulaa loistavasti ja Punyn soitto on nautittavan pakotonta. Suomalaisen indie-kentän ehdottomiin pikkuhelmiin lukeutuva bändi saa aika ajoin musiikkinsa virtaamaan puroveden raikkaudella. Ainoat yskäisyt osuvat pariin rokkaavampaan numeroon, jotka tuntuvat pakollisilta rutiinirutistuksilta. Herkkänä ja haaveilevana Puny on rajumpi.

Muut artistin levyarviot

Lisää luettavaa