QUASI: American Gong

QUASI
American Gong
Domino

Quasi on todella pitkän linjan indie­jyrä Yhdysvaltain luoteisosasta, Oregonin osavaltion Portlandista, tuosta Seattlen sympaattisemmasta ja paremmin kaavoitetusta pikkuserkusta. Alunperin yhtyeen soundi nojasi vahvasti säröllä soivaan kosketinsoittimeen nimeltään Roxichord tai jotain sinne päin. Nyt duo on kasvanut trioksi ja perinteiset kielisoittimet näyttelevät suurempaa roolia.

American Gong -kiekko lähtee matkaan tiukasti. Neljä ensimmäistä kappaletta ovat täyttä rautaa. Niistä kolme ensimmäistä kovempaa kohkausta, joista etenkin Little White Horse on todella hienoa sekopoppia. Bye Bye Blackbird tasoittaa hiukan menoa, mutta valitettavasti sen jälkeen tasoitus muuttuu notkahdukseksi. Toipumisen merkkejä kuuluu vasta Rockabilly Partyn kitarasoolossa, mutta ei se riitä.

Periaatteessa American Gong on todella laadukasta musiikkia, joka kyntää samaa vakoa kuin Built To Spill, Silk­worm tai uudempi Stephen Malkmus, mutta vain levyn ensimmäinen puolisko saa aikaan samanlaisen innostuneisuuden tunteen kuin Silkwormin In The West- ja Built To Spillin Perfect From Now On -levyt.