QUASI: When The Going Gets Dark

QUASI
When The Going Gets Dark
Domino

Sam Coomes ja Sleater-Kinney -rumpali Janet Weiss ovat vetäneet bändiprojektiaan Quasia jo pitkälti toistakymmentä vuotta. Weissin pääyhtyeen grungeisuuden rinnalla Quasi on aina ollut jotain ihan muuta. Niin tälläkin kertaa.

When The Going Gets Dark on lukuisten edeltäjiensä tavoin räiskyvän kahleetonta, vapaan rockin ja paikoin avant gardenkin tuntumassa elävää musisointia. Muiden muassa The Flaming Lipsin ja Mercury Revin tuottajana mainetta kartuttaneen Dave Fridmannin jonnekin päin miksaama albumi keikkuu mestarillisesti raivostuttavuuden ja kiehtovuuden raja-aidalla.

Levynsä tärybasson raskauttaman nimibiisin Quasi antaa laahata painostavana. Peace And Love on rutisevine kitaroineen huomattavasti aihettaan raadollisempi esitys. Syntetisaattorin kuljettama Invisible Star pitää puolestaan sisällään niinikään karheasta kitaroinnista huolimatta levyn perinteisimmin kauniin melodian.

Quasi on uudella levyllään ehdottoman uskollinen tyylilleen. Kaikkea musiikkia ei yksinkertaisesti ole tarkoitettu lepopäivän ratoksi.