REMU: Andalusian muistelot

REMU
Andalusian muistelot
AXR Music

Remu sooloartistina sijaitsee keksityssä ulottuvuudessa. Muistelot tulevat siellä sijaitsevasta Andalusiasta sekä tangon täyttämästä Pariisista ja soundi on kotoisin satamabaarin arkkityypistä. Tässä ajassa Aaltonen on aika rosoisen eksoottinen tapaus.

1990-luvun Seattlessa iski jossain vaiheessa exotica-buumi. Tuli tikibaareja ja Yma Sumacin levyjen hinnat pomppasivat kattoon. Yhtymäkohtia avaruusajan poikamiesluukkuihin löytyi. Kaikessa oli jollain tavalla sijainti ulottuvuutena, mutta se oli keksitty. Ei sitä Polynesiaa ole oikeasti koskaan ollut olemassa eikä Esquivelin tulevaisuus koskaan saapunut. Kaikki oli häiritsevän sliipattua ja antiseptistä eskapismia – pakoa modernista aikuisuudesta larppaamalla kuviteltua versiota aiempien vuosikymmenten aikuisesta elämästä.

Tämä on parempi, karumpi ja härmäläisempi versio eikä minkään sortin pakomatka vaan koskettava sekä rohkean autenttinen dokumentti 65-vuotiaan taiteilijan tilasta. Orkesteri on loistava, etenkin Eerik Siikasaaren ja Anssi Nykäsen rytmiryhmä.

Suurin osa maestron biiseistä on kovaa tavaraa, mutta Perhonen jää hiukan muotopuoleksi. Arabialainen on hieno lisä kauas vuoteen 1956 kurottavaan suomalaisen ”islam-iskelmän” jatkumoon.