REVEREND BIZARRE: II: Crush The Insects

REVEREND BIZARRE
II: Crush The Insects
Spikefarm

Kun doom metallin synnyinmaassa Iso-Britanniassa poltetaan yleensä piipulliset ennen jumittamista, vedetään Suomessa viinaa. Siksi päädyn savumajan sijasta nuhjuiseen räkälään, missä pyydän olevan tarjoilijan laittamaan Irwinin sijasta lohjalaiskolmikon uuden albumin soimaan.

Yllätyksekseni tyhjyyteen tai tuoppiinsa tuijottavat turvenuijat ja eronneet muijat eivät tunnu eväänsä lotkauttavan, vaikka syvän hiljaisuuden ja puheensorinan kyllästävät synkeät hautajaistunnelmat, raskaasti raastavat ja jyräävät riffit sekä laahaavat rumpukompit. Mutta doom metallissahan liikutaankin elävien kuolleiden maassa, minkä vuoksi Reverend Bizarren musiikki istuu lähiölääviin kuin käsivarsi Tuska MC:n mopoilijoiden takapuoleen. Levyn takakannessa trio poseeraa tietenkin talvisella hautausmaalla suut mutrulla ja tukat silmillä.

Kissillä on Rock And Roll All Nite ja Manowarilla Metal Warriors. II: Crush The Insectsin avaa puolestaan doom metallin definitiivinen anthem eli Doom Over The World, jonka säveltämisestä Tony Iommikin olisi ylpeä. Kun levyn muukin materiaali ihastuttaa bändin inhimillisyydestä ja vajavaisista soittotaidoista sekä materiaalin alkukantaisuudesta ja yksinkertaisuudesta huolimatta – tai ehkä juuri näistä syistä – saattaa Reverend Bizarre päästä pian mittailemaan katuja lähiölääviä huomattavasti suuremmissa ympyröissä. Digataanhan maailmalla Black Sabbathistakin.