REVOLUTION RENAISSANCE: Age Of Aquarius

REVOLUTION RENAISSANCE
Age Of Aquarius
Scarlet

Age Of Aquarius on tavallaan Timo Tolkin viime vuonna perustaman Revolu­tion Renaissancen virallinen debyytti. Siinä missä New Era oli lähinnä lainamiehistön avulla toteutettu projekti, Aquariusta työstämään on löytynyt kiinteä, oletettavasti myös pysyväksi tarkoitettu kokoonpano. Samalla yhtyeen linja on piirun verran selkiytynyt, New Eran puhdistettua pöydän Tolkin vanhoista sävellyksistä.

Levyn avaava, lupaavan kuuloisesti goottirockia hipova riffi on hyvä hämäys. Ensinnäkin siksi, että musiikki muuttuu sen jälkeen pääosin raskassoutuiseksi heavymetalliksi. Toisekseen siksi, etten kykene edes muistamaan milloin viimeksi ensimmäinen minuutti olisi jäänyt koko levyn kirkkaimmaksi hetkeksi.

Ideansa puolesta Age Of Aquarius on levy, josta olisi oikealla napin painalluksella voinut saada vaikka kuinka hyvän. Toteutuksensa puolesta se on lähinnä poikkeuksellisen keskinkertainen. Ixion’s Wheelin Nightwish-laina hymyilyttää, mutta muuten paikallaan junnaavat kappaleet eivät kiinnekohtia juuri tarjoa, eikä mahtipontiseksi tarkoitetuissa orkestraatioissa ole niissäkään riittävästi ulottuvuutta sykähdyttävien kontrastien luomiseksi.

Jotain tulee toki puun takaakin, kun Into The Futuressa pelataan harvinainen “Irish folk music” -jokeri. Siinä vaiheessa saa olla lähinnä tyytyväinen siihen, että levy loppuu.