Riidat on sovittu, tuhti rock’n’rollin veivaus voi jatkua – Huippumuusikoiden Black Country Communion ei tingi vimmaisuudesta

Black Country Communion
BCCIV
Mascot

Kitaristi Joe Bonamassan, rumpali Jason Bonhamin, basisti ja laulaja Glenn Hughesin sekä kosketinsoittaja Derek Sherinianin luotsaama Black Country Communion näytti ajautuvan pysyvästi karikolle, kun Bonamassa ilmoitti maaliskuussa 2013, että hän lähtee bändistä alituisen riitelyn vuoksi. Kaiken lisäksi kepittäjä kielsi muita jatkamasta taivalta yhtyeen nimellä.

Aika paransi haavat, ja viime vuoden keväällä Black Country Communion ilmoitti, että se suuntaa studioon viilaamaan neljättä levyään. Projektiin saatiin mukaan ryhmän luottotuottaja Kevin Shirley, joten kaikki merkit näyttivät hyviltä.

BCCIV runnoo bluesilla ja funkilla sävytettyä hard rockiaan tutun tuhdisti. Hughesin ja Bonamassan rustaamat sävellykset kelailevat osin vanhoja kuvioita, mutta meiningin vimmaisuudesta ei tingitä. Tuuttaamisen oheen maltettiin onneksi uuttaa rauhoittuneempia akustisia elementtejä.

Kokoonpanon virtaviivainen groove korostuu The Crow -raidalla, joka hyödyntää mainiolla tavalla Bonhamin raskasiskuista kalvotaiteilua sekä Hughesin murisevaa bassoriffittelyä. Sherinianin loihtimat Hammond-siivuttelut ja Bonamassan kitarakuritukset viimeistelevät kelpo rallin.