ROGER WATERS: Flickering Flame – The Solo Years Vol. 1

ROGER WATERS
Flickering Flame - The Solo Years Vol. 1
Columbia

Lienee suht' vaikeaa kasata pätevää kokoelmaa Pink Floydin entisen nokkamiehen musiikista. Rockin kärttyisimmän kyynikon soololevyt ovat ärsyttävän epätasalaatuisia, mutta silti selkeitä teemallisia kokonaisuuksia.

Yksi ratkaisu on poimia Watersin harmittomimmat sävellykset ja esitellä hänet leppoisana rock-setänä, joka lallattelee humaaneja balladeja vapaan maailman iloksi. Mikäs siinä, jos suuri yleisö saadaan tällä taktiikalla innostumaan Rogerin soolotuotannosta – se kun on huomattavasti sisältörikkaampaa ja kunnianhimoisempaa kuin äijän ex-bändin nykyiset räpellykset. Flickering Flame on kuitenkin niin valju paketti, että se tuskin inspiroi ketään tarttumaan alkuperäisiin levyihin. Harmi, sillä Watersilta olisi löytynyt purevampaakin materiaalia. Kenties sitä säästellään kakkosvolyymiä varten?

Kokoelman parasta antia ovat Amused to Deathin kappaleet, erityisesti vihlova Three Wishes, sekä live-levyltä In the Flesh tuttu Each Small Candle, joka kuulostaa tässä seurassa yllättävän munakkaalta. Pahinta kuraa on tuore tekele Flickering Flame, joka ei lupaile hyvää seuraavan studiolevyn suhteen. Ja kuka tämän Knockin' On Heaven's Door -renkutuksen tilasi? Gaston, viekää takaisin!