RÖYKSOPP: The Inevitable End

Arvio julkaistu Soundissa 12/2014.
Kirjoittanut: Visa Högmander.

Arvio

RÖYKSOPP
The Inevitable End
Warner

Norjalainen elektropopduo Röyksopp lopettaa musiikin tekemisen − albumimuodossa. The Inevitable End on siis tällä erää Torbjørn Brundtlandin ja Svein Bergen muodostaman kaksikon viimeinen levy.

Röyksoppin edellinen julkaisu oli aiemmin tänä vuonna ruotsalaislaulaja Robynin kanssa tehty pikkulevy Do It Again. Tuo yhteistyö toimi parhaimmillaan erittäin kelvollisesti. Myös
yksi
The Inevitable Endin kohokohdista on Robynin laulama: Do It Againillä mukana ollut ja nyt remiksattu Monument. Samoin levyn tanssittavin kappale, walesilaisduo Man Without Countryn laulaja Ryan Jamesin tulkitsema Sordid Affair, on pitkäsoiton parhaimmistoa.

Myös Susanne Sundførin laulamat mallikkaat tanssipopbiisit edustavat The Inevitable Endin parempaa puolta, mutta toisen puolikkaan materiaali − erityisesti Jamie Irrepressiblen tulkitsemat laulut − ei niin sanotusti lähde. Melody A.M. -debyytillään Röyksopp ihastutti diskopopista trip hopiin venyneellä skaalalla ja nyt, yhtyeen näillä näkymin viimeisellä pitkäsoitolla, tuo skaala kääntyy huippuhetkien ulkopuolella lähinnä uuvuttavaksi.

The Inevitable Endin tähtihetkistä olisi saanut julkaistua pätevän ep:n, mutta tärkeimmät albumijulkaisunsa Röyksopp teki jo uransa alkuvaiheissa.

Lisää luettavaa