RÖYKSOPP: Melody A.M.

Arvio julkaistu Soundissa 11/2001.
Kirjoittanut: Jani Järvinen.
Norjalainen Tellé on pitkästä aikaa firma, jonka kaikki julkaisut haluaisin hyllyyni. Lähin vertailukohta Tellén meininkiin on manchesteriläinen Twisted Nerve. Molemmilla on oma tunnistettava tyyli kansitaiteessa ja musiikki ottaa vaikutteita niin popista kuin tanssimusiikistakin.

Arvio

RÖYKSOPP
Melody A.M.
Wall Of Sound

Norjalainen Tellé on pitkästä aikaa firma, jonka kaikki julkaisut haluaisin hyllyyni. Lähin vertailukohta Tellén meininkiin on manchesteriläinen Twisted Nerve. Molemmilla on oma tunnistettava tyyli kansitaiteessa ja musiikki ottaa vaikutteita niin popista kuin tanssimusiikistakin. Tellén artisteista useimmat tekevät elektronista biittiä, joka on kevyttä kuin pakkaslumi.
Maailmalle Tellén artistit matkaavat Wall Of Soundin avustuksella. Tellé-artisteja esittelevän kokoelman perään Wall Of Sound on laittanut pihalle nyt bergeniläiskaksikko Röyksoppin debyytin, joka on jo saanut ilahduttavan paljon palstatilaa brittilehdissä. Melody A.M. onkin harvoja tänä vuonna julkaistuista tanssilevyistä, jossa on selkeää crossover-potentiaalia. Röyksoppin luonnonläheinen diskobiitti on hurmannut järjestään jokaisen, jolle olen levyä pyörittänyt. Vain Air on aiemmin saanut konemusiikin kuulostamaan yhtä ilmavalta ja kauniilta.
Kings Of Conveniencen Erlend Öye on levyllä mukana kahdella raidalla. Erlendin ääni toimii hienosti koneidenkin seassa. Kevyen r'n'b-diskosäkätyksen päälle rakentuva Remind Me on täyden kympin suoritus. Albumin "hitti" Eple on hienolla videollaan jo ehtinyt ihastuttamaan MTV:tä seuraavia. Röyksoppilla on musiikkipuolen lisäksi visuaalinen puoli hanskassa.
Röyksoppin musiikissa on paljon vaikutteita 80-luvulta, mutta huumoriretroiluun ei kuitenkaan sorruta, vaikka saksofoni törähteleekin kennygeemäisesti She's So -raidalla. Ruotsalainen Feber-verkkolehti vertasi Röyksoppia Op:l Bastardsiin, mutta yhteistä näille kaksikoille on lähinnä täysin omintakeinen soundi, joka tuskin olisi voinut syntyä muualla kuin peräpohjolassa. 

Lisää luettavaa