THE SADIES: Darker Circles

THE SADIES
Darker Circles
Yep Roc

Kolme vuotta sitten ilmestyneellä New Season -levyllä The Sadies tuntui löytäneen parhaan jalansijansa surf-rauta­langalla höystetylle popmelodiselle alt-kantrilleen. Darker Circles -albumilla yhtyeen tenhoava sointi ja monipuolisina pysyneet vaikutteet toimivat vieläkin paremmin. Laulujen setti on heidän tähän mennessä parhaansa tyylilajien kirjosta riippumatta. On kuin he tavoittaisivat omista lähtökohdistaan Wilcon ja Jayhawksin kiinteän yhteissoitannan ja laulustemmojen vetovoiman. Toisaalta myös Midlaken keskittyneen folkmelodisuuden vertaisen lauluhartauden löytää ilokseen The Quiet One -kappaleesta.

The Sadiesin on myös erittäin upea rock-svengi ja twangi. Kirkas ja tarttuva aloituskappale Another Year Again on oiva keulakuva tiukalle mutta silti kevyen lennokkaalle rockaamiselle. Jylhä balladi Cut Corners rinnastaa kuulaan rautalankasoundin hienoon morriconelaiseen fuzz-kuljetukseen. Juurevimpia paloja ovat eloisat Postcards-kantrihölkkä ja viulu/banjo-folkrenkutus Choosing To Fly.

Herkkä-ääninen stemmalaulanta ei tukahduta römeämpien garage-soundien ja -rytmien vastaanpanematonta jyräystä. Tarpeen tullen tuottaja Gary “Jayhawk” Louris kypsyttää Sadiesin kypsimmistä laulunaineksista oman bändinsä veroista melodista juhlaa.

Täydellisen ja täyteläisen levyn huipentaa upeasti polveileva surf-hymni 10 More Songs.