SANDY DENNY: The Notes And The Words – A Collection Of Demos And Rarities

SANDY DENNY
The Notes And The Words – A Collection Of Demos And Rarities
Universal

Sandy Denny on jäänyt kulttuurihistoriaan traagisena hahmona. Tietyllä tavalla hän oli brittiläinen vastine Janis Joplinille, taitava, herkkä ja haavoittuva artisti, joka pakeni aikakautensa armottoman miesvaltaista musiikkielämää alkoholiin ja huumeisiin ja kuoli vain 31-vuotiaana keväällä 1978.

The Notes And The Words -boksille on koottu harvinaisia äänityksiä 11 vuoden ajalta. Neljän cd:n kokoelman aloittaa hieno varhainen versio monien levyttämästä ja Sandyn tuolloisen poikaystävän Jackson C. Frankin säveltämästä Blues Run The Gamestä ja sen päättää Sandyn viimeinen oma sävellys Makes Me Think Of You. Tähän väliin mahtuvat vuodet niin bändien (Fairport Convention ja Fotheringay) kuin oman soolotuotannonkin parissa.

Kaikilta aikakausilta on The Notes And The Wordsille löytynyt erinomaista materiaalia. Päinvastoin kuin muutamien massiivisten kokoelmien kanssa tätä rakennettaessa ei ole jouduttu tyytymään äänityksellisesti epäkuranttiin tavaraan. Jopa kotitallenteet toimivat mainiosti.

Sandy Dennyllä oli ainutlaatuinen lahjakkuus tavoittaa laulun keskeinen idea ja sitä kautta ottaa tuttukin laulu omakseen. Verrattomina esimerkkeinä tästä kyvystä käyvät vaikkapa sellaiset muiden artistien loppuun kuluttamat standardit kuten Candle In The Wind, Whispering Pines tai Knocking On Heaven’s Door. Sandy Denny taikoo niihin aivan uuden elämän.