SIA: 1000 Forms Of Fear

SIA
1000 Forms Of Fear
RCA/Sony

Sia Kate Isobelle Furlerin Chandelier on kiistattomasti yksi vuoden 2014 biiseistä. Siksi on odotettavaa ja hieman harmillista, ettei australialaisnaisen huolella kypsytelty uusi kokopitkä kykene kokonaisuutena lunastamaan suhteettomiksi paisuneita odotuksia.

Muun muassa David Guettan tuotannon (Titanium-hitti) lihallistaminen teki Siasta kansainvälisen tähtisarjalaisen verrattain kypsällä iällä ja siitä on ilmiönä hankala löytää mitään negatiivista. Sia on artistina mielenkiintoinen sillä kuten ennenkin, hänen tyrmäysvoimansa annostellaan edelleen tipoittain. Tuoreen albumin avaavan Chadelierin ohella ainoastaan kappalekimaran loppupäähän pakatut Fire Meet Gasoline ja varsinkin Chandelierin loistavuustasoa hätyyttelevä Free The Animal saavat dramaattisuussensorit välkkymään. Sia on yhtä kuin dramaattisuus, jota ilman hänen musiikkinsa on vain vekkulin kuuloisia lauleloita ja kokeiluja studiossa.

Vaikka levyn paikoin turhan kalsea sovituspuoli jättää ilmoille paljon kysymysmerkkejä, on suurin osa 1000 Forms Of Fearin materiaalista riittävän kiinnostavaa mahdollistaakseen pienoisen kuuntelussa kasvamisen.