SIA: Colour The Small One

SIA
Colour The Small One
Go Beat!

Onni on potkinut australialaista Sia Kate Isabelle Furleria jo muutaman vuoden ajan eteenpäin, mutta Sia on ruvennut potkimaan takaisin. Laulajattaresta leivottiin vuosituhannen alussa tuoreinta R&B-tähteä, kun hän sai listasuosiota laulullaan Taken For Granted. Kiinnostus Siaa kohtaan lisääntyi, kun hän lainasi ääntään Zero 7:n albumille. Uraputki oli pystytetty, mutta Sia päätti heittäytyä tyhjän päälle.

Toisella albumillaan Colour The Small One Sia valitsee suuntaviitoikseen hitaasti vispilöidyn valejazzin, uneliaat sävelmaalailut, selkeä rytmit ja tietenkin laulajan tehokkaimman ominaisuuden eli tunnistettavan äänen. Sian karhea laulu on täynnä pidäteltyä itkua ja tukahdutettuja tunteita.

Vaikka edellisen perusteella albumi vaikuttaisi suoraviivaiselta itsesääliltä ja surkuttelulta, niin todellisuudessa yksinkertaisilla tehosteilla lauluihin on puhallettu aivan uutta henkeä.

Sian erikoinen lo-fi-folkin, -gospelin ja -jazzin yhdistelmä on viehättänyt myös Beckia, jonka kanssa yhteistyössä on syntynyt Bully. Siinä Sia tilittää syyllisyydentuntojaan kouluaikana kiusaamaansa tyttöä kohtaan. Karsinoiden seinät kuitenkin kaatuvat helposti, sillä Sian musiikissa jazz-gospel-laulelmia terästetään muun muassa käännetyillä sähkökitaraulvahduksilla, human beatboxilla ja iloisesti helisevillä karusellitunnelmilla.

Colour The Small One -levy sisältää nuotiolauluja ihmisille, joiden tuli on jo sammunut, mutta toivon liekki välkehtii yhä.